Cursus Glasfusing

Cursus Glasfusing

glasfusing schaal met diverse kleuren
glasfusing schaal met diverse kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

glasfusing decoratie

glasfusing decoratie

 

Glasfusing gemaakt tijdens cursus
Glasfusing gemaakt tijdens cursus.

Deel ons op Social Media.

 

Glasfusing Basiscursus

Aanvang: maandag 7 september 2020 19.30 uur tot 21.30 uur. Gedurende 5 weken.

Glasfusing is een techniek waarbij glas op hoge temperatuur versmolten wordt tot nieuwe voorwerpen. Door gebruikmaking van diverse kleuren en soorten glas is men in staat zeer decoratieve voorwerpen te maken. Tijdens deze cursus zullen we de basistechnieken van glasfusing behandelen. In praktische zin zal aandacht worden besteed aan glassnijden en het ontwerp omzetten in een glasfusing werkstuk. In deze basiscursus maken we voornamelijk werkstukken in het platte vlak, er zijn ook beperkte mogelijkheden voor 3-dimensionaal werk. Dit stelt u in staat om decoratieve raamhangers, glazen tegels etcetera te maken. Tijdens de cursus kunt u meerdere werkstukken maken. De docent zorgt voor de benodigde materialen; de kosten hiervan bedragen € 50,00 en zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

 
 
 
 
glasfusing hanger
glasfusing hanger
 
Sieraden van glas.
Workshop ( 1 les)
 
Steeds meer worden sieraden van glas gemaakt. Glas heeft altijd iets bijzonders: het leeft. Dat maakt een glazen sieraad spannend en mooi. Tegenwoordig zijn hiervoor zeer veel materialen beschikbaar die in combinatie met glas versmolten kunnen worden tot een uniek sieraad. Het versmelten doen we in een oven bij ca 800 graden celcius. Bij deze temperatuur versmelten de diverse glassoorten met elkaar. Tijdens de workshop kan iedereen een drietal hangers maken.
Materiaal kosten: € 10,-
 
Cursus data en aanmelding:
Alle glasfusing cursussen worden door mij gegeven bij De Eijnderic in Nistelrode. Aanmelding voor een of meerdere cursussen verloopt via De Eijnderic in Heesch. Tel. 0412-454545 of via de on-line aanmelding op de website www.eijnderic.nl 
Op de website van De Eijnderic treft u tevens de cursuskosten en de cursusdata voor het komende jaar aan. In geval u vragen heeft over de inhoud van de cursus mag u ook mij bellen of een email sturen. Ik hoop u op een van de volgende cursussen te mogen ontmoeten.
 
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin