Werkwijze

Wat is de werkwijze van Glas in lood Studio Oss ?

Glas in lood Nijmegen
Glas in lood panelen in veiligheidsglas
Lokatie: Nijmegen

Glas in lood Studio Oss ben ik (Huub van Cruchten) gestart in 2004 met het doel moderne en klassieke glas in lood ontwerpen te maken en uit te voeren. In Nederland zijn hiervoor weinig opleidingsmogelijkheden. Om die reden heb ik in Tongeren (België) een twee-jarige glazeniersopleiding gevolgd. In deze opleiding werd veel aandacht besteed aan het ontwerpen van glas-in-lood.

“Het juiste ontwerp voor de juiste omgeving is voor mij het belangrijkste uitgangspunt”.

In de uitvoeringsfase gebruik ik de normale glas-in-lood technieken aangevuld met brandschilderen, glasfusing en diverse lood-behandelings technieken om het paneel de juiste sfeer te laten uitstralen.
Op mijn website treft u een aantal voorbeelden aan van projecten welke zijn uitgevoerd. Hierin kan ik natuurlijk niet volledig zijn, mede omdat elke omgeving vraagt voor een ander ontwerp of uitstraling. Voor mij is het steeds weer een uitdaging om een perfect passend ontwerp voor de gegeven situatie te ontwerpen en te realiseren.

 

De opdrachten komen uit heel Nederland. De belangrijkste werkgebieden zijn: Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Noord en Zuid Holland en Limburg.

De meest uitgevoerde werkzaamheden zijn:

Ontwerpen en uitvoeren van nieuwe glas in lood panelen.

Plaatsen van glas in lood panelen in isolatieglas.

Restauratie van bestaand glas in lood en vervolgens in isolatieglas plaatsen.

Mijn opdrachtgevers zijn met name:

1. Particulieren die een nieuw huis bouwen in traditionele stijl en waarbij glas in lood niet mag ontbreken.

2. Particulieren die hun huis verbouwen en tevens het bestaande glas in lood gerestaureerd willen hebben (plus plaatsing in isolatieglas).

3. Aannemers, timmerbedrijven en glaszetters behoren ook tot mijn klantenkring. Hierbij worden de glas in lood werkzaamheden meegenomen in het totale project.

Werkwijze Glas in Lood Studio Oss:

Zoals eerder gemeld is het juiste ontwerp erg belangrijk voor een goed eindresultaat. De procedure is dan ook als volgt:

1. Na de aanvraag voor glas inlood ramen wordt een afspraak gemaakt op lokatie. In sommige gevallen komen de opdrachtgevers ook bij mij in de Studio. Het doel is een eerste indruk te krijgen van het gewenste en passende glas in lood ontwerp.

2. Met speciale glas in lood software maak ik een concept-ontwerp maken dat met de klant wordt besproken. Tijdens deze bespreking kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt.

3. Na akkoord van het glas in lood ontwerp door de opdrachtgever zullen de glas in lood ramen in productie worden genomen.

4. Het mooiste moment is de levering: een tevreden klant die blij is met de prachtige glas in lood ramen. Voor mij ook een mooi moment!

Deel ons op Social Media.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin